четвер, 03 грудня 2009 13:29

За подорожчання ліків українці повинні дякувати Тимошенко - ПР

За подорожчання ліків українці повинні дякувати Тимошенко - ПР
"Мене вражає цинізм уряду Юлії Тимошенко, яка, з одного боку, довела до зубожіння країну, а, з іншого боку, коли можна було захистити людей щодо доступності ліків, тут не проголосував".

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи відмову ВР подолати вето президента на закон України про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення.

"Тепер зрозуміло, чому за останні кілька років помаранчевої влади чисельність населення України зменшилася у 1,5 мільйона. Це справжній помаранчевий геноцид Ющенко і Тимошенко, і для того, щоб його подолати треба було голосувати за подолання вето на мораторій", - підкреслив політик.

За його словами, не подолавши вето, сьогодні ліки недоступними зробили дві фракції: БЮТ і Наша Україна, "нехай люди скажуть їм спасибі".

Нагадаємо, що 3 грудня Рада не змогла подолати вето президента на закон про мораторій на ріст цін на ліки. За проголосувало лише 218 депутатів. Серед них 150 регіоналів і 14 депутатів БЮТ.

Місяць тому депутати ухвалили закон, яким пропонується на період фінансової кризи, до встановлення розміру мінімальної заробітної плати і пенсій на рівні прожиткового мінімуму запровадити мораторій на підвищення цін на всі види лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Лікарські засоби та вироби медичного призначення пропонували реалізувати за цінами, встановленими державою. До введення державної реєстрації цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення вони реалізуються за цінами, що склалися станом на 1 липня 2008 року.

Президент ветував цей закон, зазначивши, що це може спричинити зникнення з обігу в Україні окремих видів лікарських засобів, появи на ринку фальсифікованих ліків, поширення контрабандного імпорту цих товарів.

За матеріалами: ІМК, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «За подорожчання ліків українці повинні дякувати Тимошенко - ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі