пʼятниця, 02 серпня 2013 00:58

Wikileaks подякували Росії за теплий прийом Сноудена

Wikileaks подякували Росії за теплий прийом Сноудена
Фото: econo.com.ua

Керівники сайту Wikileaks схвально сприйняли рішення Росії про надання притулку екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену.

"Це задовольнило прохання Сноудена і підтримало його в той момент, коли багато країн отримало погрози з боку США і не змогло піти на цей крок", - йдеться в їхній заяві.

Там також наголошується, що було зворушливо бачити громадян Росії, США та інших країн, які висловили підтримку Сноудену протягом його перебування в аеропорту Шереметьєво.

Представники Wikileaks, крім того, подякували співробітникам аеропорту, які "робили все можливе для забезпечення комфорту і безпеки Едварду Сноудену і Сарі Херрісон" (співробітниця Wikileaks - ред.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сноуден подякував Росії за тимчасовий притулок

Водночас, у заяві наголошується, що США робили незаконні спроби позбавити Сноудена права домогтися отримання тимчасового притулку.

"Ці дії йдуть врозріз з положеннями резолюції 2312 Генасамблеї ООН 1967 року, в якій, зокрема, йдеться про те, що надання притулку — це мирний гуманітарний крок, і саме тому він не може розцінюватись як ворожий крок будь-якою державою", - заявили у Wikileaks.

 

Зараз ви читаєте новину «Wikileaks подякували Росії за теплий прийом Сноудена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі