четвер, 16 грудня 2010 13:42

Влада хоче, щоб Тимошенко втекла за кордон – експерт

Влада хоче, щоб Тимошенко втекла за кордон – експерт

Політолог Віктор Небоженко вважає, що влада не посадить за грати екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Бо тим самим вони зафіксують, як на фотоплівці, її сьогоднішній рейтинг. У кожному політичному суспільстві, особливо слаборозвинутому, дуже важливі образ і роль жертви. У нас в Україні зараз це місце пусте", - зазначив експерт.

Він зауважив, що Тимошенко ходить до прокуратури, як на роботу. "Але ж вона лідер політичної опозиції. Це природно. Це вже традиція, яка пішла з 2004 року. Наступні, хто виграють владу, будуть тягати в прокуратуру сьогоднішніх міністрів, прем'єр-міністра. У 2015 році Азаров буде приносити довідки з "Феофанії" про те, що він хворий, чи ще якийсь інший голова уряду буде це робити. Це новий вид стосунків: влада, яка приходить, починає знищувати своїх попередників. Це дуже погано", - наголосив Небоженко.

За словами політолога, влада насправді хоче, щоб Тимошенко виїхала закордон. "Так, як свого часу це зробив Лазаренко. Він був впевнений, що виїжджає на декілька тижнів, а виявилось, що поїхав на декілька десятиліть. Вони зараз говорять: Ми знімемо підписку про невиїзд, а тобі бажано виїхати на короткий строк. А насправді хочуть так зробити, щоб ніколи не впустити її назад. Вони чудово розуміють, що БЮТ тримається тільки на харизматичній Тимошенко. Але вона не поїде, бо прекрасно розуміє, що це буде остання її помилка", - пояснив він.

Нагадаємо, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за нецільове використання коштів, отриманих її урядом від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче, щоб Тимошенко втекла за кордон – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі