субота, 21 вересня 2024 05:57

США готують новий пакет допомоги Україні - Reuters

США готують новий пакет допомоги Україні - Reuters
США готують черговий пакет допомоги Україні. Фото: Президент України

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги для України на $375 млн.

Він включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння, повідомили Reuters двоє американських чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні висловились про невикористані $5,8 млрд на військову допомогу Україні

Пакет допомоги, який, як очікується, буде оголошено на наступній неділі. Вміст і розмір пакета можуть змінитися найближчими днями перед очікуваним підписом президента, зазначає видання.

"Останній пакет надійшов у вирішальний час війни, коли Росія руйнує енергомережу України напередодні критичних зимових місяців", - йдеться в публікації.

Наступного тижня президент України Володимир Зеленський відвідає Сполучені Штати Америки. Зеленський зустрінеться із президентом США Джозефом Байденом і кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Глава держави виступить на Генеральній Асамблеї ООН, зустрінеться з представниками американських оборонних та енергетичних компаній, а також з українською громадою.

Зараз ви читаєте новину «США готують новий пакет допомоги Україні - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі