субота, 21 вересня 2024 01:12

Спецтема: Війна Росії проти України

США і Велика Британія хочуть дати Україні непублічний дозвіл на удари вглиб РФ - Times

США і Велика Британія хочуть дати Україні непублічний дозвіл на удари вглиб РФ - Times
США і Велика Британія на наступному тижні можуть дозволити бити по території РФ. Фото: Укрінформ

Сполучені Штати та Велика Британія можуть надати Україні непублічний дозвіл на удари вглиб РФ далекобійними крилатими ракетами Storm Shadow.

США утримуються від схвалення дозволу, поки не отримають "план перемоги", який президент Володимир Зеленський планує представити Джо Байдену під час зустрічі наступного тижня, пише британська газета The Times.

Очікувалося, що рішення буде оголошено під час спільного візиту міністрів закордонних справ обох країн - Ентоні Блінкена та Девіда Леммі до Києва минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтрига, яку привіз прем'єр Великої Британії зі США

Сторони підготували два варіанти підсумкових заяв, і через деякі нерозв'язані питання було оголошено той, що стосувався подальших дискусій про дозвіл на далекобійні удари, пише видання.

Британська сторона прагне створити враження, що це рішення підтримується більшою кількістю союзників у НАТО, для чого організувала зустріч міністрів закордонних справ США, Британії, Франції, Німеччини та Італії в Парижі.

Один зі співрозмовників газети зазначив, що США більше цікавлять питання "спадщини" Байдена і вони прагнуть прискорити ухвалення рішення.

Україна зараз не має дозволу бити по території РФ західною зброєю. Рішення Сполучених Штатів буде дуже важливим, бо всі союзники дивляться саме на нього, заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, Україна має плани атакувати бази, які використовуються для бомбардувань України.

Зараз ви читаєте новину «США і Велика Британія хочуть дати Україні непублічний дозвіл на удари вглиб РФ - Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі