пʼятниця, 20 вересня 2024 21:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща підтримує територіальну цілісність України - Сікорський

Польща підтримує територіальну цілісність України - Сікорський
Польща підтримує територіальну цілісність України, сказав Радослав Сікорський. Фото: Facebook.com/radeksikorski

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його слова про "передати" Крим "під мандат ООН із місією з підготовки референдуму", були частиною "гіпотетичної дискусії".

Про це Сікорський сказав журналістам під час візиту до Сполучених Штатів Америки, повідомила "Європейська правда".

Сікорський наголосив, що Польща підтримує територіальну цілісність України, "в цьому немає жодних сумнівів, і я неодноразово це підкреслював".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидатка у президенти США Гарріс офіційно прокоментувала зустріч із Зеленським

"На конференції відбулася гіпотетична дискусія серед експертів в режимі off the record, де ми розглядали, як реалізувати пропозиції самого президента Зеленського, про те, як повернути Крим. Він говорив про дипломатичні дії", - сказав польський міністр.

Раніше ЗМІ повідомили, що Сікорський говорив про "передати" Крим "під мандат ООН" на 20-ій щорічній зустрічі YES у Києві.

Крим - це Україна, а партнери мають примусити Росію повернутися до поваги до міжнародного права і Статуту ООН, вивести окупаційні війська та озброєння з усієї суверенної території України і відновити її територіальну цілісність, а також притягнути Росію до відповідальності за її агресію проти України і за всі скоєні злочини, заявило Міністерство закордонних справ України.

Зараз ви читаєте новину «Польща підтримує територіальну цілісність України - Сікорський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі