пʼятниця, 20 вересня 2024 22:19

Роботи над відновленням "Мрії" тимчасово призупинили

Роботи над відновленням "Мрії" тимчасово призупинили
Завод "Антонова" поки призупиняє всі роботи по "Мрії". Фото: Укрінформ

Державне підприємство "Антонов" призупинило відновлення найбільшого у світі літака Ан-225 "Мрія" після завершення бойових дій в Україні.

Працівники підприємства зробили важливу роботу для збереження вцілилих деталей і зосередили ресурси на більш пріоритетних для держави задачах, пише "Економічна правда" з посиланням джерела в аціонерному товаривстві.

Роботи фінансувались зі спеціального фонду на відбудову "Мрії", на балансі якого зібрано $3 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Символ чи необхідність: в Україні заговорили про відновлення легендарної "Мрії"

Точну вартість нового літака Ан-225 ще не розрахували. Вона зокрема залежатиме від того, чи зможе "Антонов" використати як донорів комплектуючих російські літаки "Руслан" в Канаді та Німеччині, які можуть бути конфісковані на користь України.

Переважну більшість грошей на відновлення підприємство отримало як роялті від продажів доповнення до гри Microsoft Flight Simulator - американська компанія надавала "Антонову" 100% доходів у перший рік продажу доповнення до гри при умові, що всі зібрані гроші обов'язково мають бути витраченими на відбудову цього літака.

Ан-225 створювався наприкінці 1980-х років на базі вже існуючого велетня Ан-124 "Руслан". "Мрія" стала найбільшим та найпотужнішим літаком в світі. Розмах крила літака становив 88,4 метри, а загальна довжина 84 метри. За рахунок рекордної вантажопідйомності, літак міг вміщувати близько 250 тонн вантажу.

Наприкінці лютого 2022 року, внаслідок халатності чиновників ДП "Антонов", які вчасно не евакуювали машину Ан-225 "Мрія" із аеропорту в м. Гостомель на Київщині, літак було знищено окупантами.

Зараз ви читаєте новину «Роботи над відновленням "Мрії" тимчасово призупинили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі