субота, 21 вересня 2024 13:28

Уже готові три пункти плану, щоб говорити з Росією в будь-якому форматі - Зеленський

Уже готові три пункти плану, щоб говорити з Росією в будь-якому форматі - Зеленський
Президент Володимир Зеленський розповів про підготовку плану для другого Саміту миру. Фото: president.gov.ua

Україна зараз активно працює над планом, який буде стартом і фундаментом для того, щоб говорити в будь-якому форматі з Росією.

Три пункти цього плану вже готові. Про це на зустрічі з журналістами 20 вересня заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, західні союзники також хотіли б, щоб РФ взяла участь у другом Саміті миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це брехня": Зеленський відреагував на дані WSJ про втрати ЗСУ

"Ми заявили, що готові бачити Росію на другому Саміті, тому що всі наші союзники, включно з найближчими, які на нашому боці та завжди проти російської агресії, - усі сказали, що Росія має бути на другому Саміті. Тому що воює Росія проти України. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни", - сказав Зеленський.

Він додав, що вже відбулися зустрічі стосовно пунктів плану в онлайн-форматі, "ще будуть зустрічі офлайн і онлайн".

"І, як ми сказали на початку листопада, весь план буде готовий. Це буде старт і фундамент для того, щоб говорити в будь-якому форматі з Росією. У будь-якому форматі, з будь-якими її представниками, тому що буде план і є що показати. Якщо їм не подобається, буде зрозуміла їхня реакція на конкретику, а не просто взагалі - ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну", - зазначив Зеленський.

Разом з тим президент вважає, що на сьогодні саме РФ хоче просто продовжувати війну.

За інформацією західних ЗМІ, президент Володимир Зеленський підштовхуватиме американського лідера Джо Байдена до того, щоб той надав офіційне запрошення щодо вступу України до НАТО.

Зеленський також хоче, щоб президент США взяв на себе зобов'язання щодо постійного постачання сучасної зброї в рамках "переможного плану" президента України щодо припинення війни з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Уже готові три пункти плану, щоб говорити з Росією в будь-якому форматі - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі