четвер, 16 грудня 2010 11:53

Тимошенко інкримінують розтрату 460 млн євро - Власенко

Тимошенко інкримінують розтрату 460 млн євро - Власенко

У п'ятницю міністр фінансів Федір Ярошенко має поінформувати про результати міжнародного аудиту "про широкомасштабне розкрадання бюджетних коштів попереднім урядом".

Аудит, проведений компанією Trout Cacheris PLLC, встановив факти "неправомірного витрачання грошових коштів і очевидні факти зловживань з боку посадових осіб попереднього уряду країни, окремих міністерств і приватних корпорацій" і нанесення державі збитків на суму понад 3 млрд грн в 2008-2009 рр..Крім того, за матеріалами попереднього розслідування за цей же період встановлено нецільове використання бюджетних ресурсів на більш ніж 50 млрд грн.

У той же час у БЮТ кажуть, що загальна сума коштів, нецільове витрачання яких інкримінують лідеру БЮТ Юлії Тимошенко, становить 460 млн євро.

Про це на брифінгу у Верховній Раді (ВР) Україна заявив нардеп від БЮТ-Батьківщина Сергій Власенко.

"Загальна сума складає 460 млн євро. Це кошти, отримані Україною за Кіотським протоколом і саме ці кошти, нібито розтрату яких інкримінують Тимошенко", - заявив Власенко.

Генпрокуратура відпустила екс-прем'єр-міністра на підписку про невиїзд.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко інкримінують розтрату 460 млн євро - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі