четвер, 16 грудня 2010 10:36

У Європі закликали Януковича випустити Тимошенко з України

У Європі закликали Януковича випустити Тимошенко з України

Президента Віктора Януковича закликають припинити залякування політичних конкурентів.

Про це йдеться у листі правозахисниці Ханни Северінсен, надісланому "Українській правді" у середу.

"Я була дуже розчарована, дізнавшись, що українська влада порушила кримінальну справу стосовно лідера опозиції, колишнього прем'єра Юлії Тимошенко і, що Тимошенко попросили не залишати Київ напередодні саміту Європейської народної партії в Брюсселі", - зазначає Северінсен.

На думку правозахисниці "це антидемократичні, неєвропейські методи, використані українською владою, щоб запобігти лідеру опозиції поїхати за кордон, щоб взяти участь у важливих міжнародних заходах".

"Так як президент Віктор Янукович неодноразово обіцяв слідувати європейським стандартам, я наполегливо закликаю його тримати свої обіцянки і, щоб повернутися в правове і демократичне поле і припинити залякування політичних конкурентів", - пише Серевінсен.

Як відомо, в середу Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за нецільове використання коштів, отриманих її урядом від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу.

Пізніше керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко повідомив, що екс-прем'єр перебуває на підписці про невиїзд.

У Брюсселі (Бельгія) сьогодні, 16 грудня, відкривається дводенний саміт Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «У Європі закликали Януковича випустити Тимошенко з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі