середа, 31 серпня 2011 19:32

"Влада боїться: як буде мало міліції — народ переможе"

"Влада боїться: як буде мало міліції — народ переможе"

Нинішня влада наганяє якомога більше міліції, щоб народ не міг перемогти. Таку думку в журналі "Країна" висловив академік Ігор Юхновський. 30 серпня Шевченківський районний суд Києва виніс рішення заарештувати 65-річну Галину Швидку на 10 діб. Під час урочистостей із нагоди Дня незалежності біля пам'ятника Шевченку вона відрізала від стрічки до вінка з написом "Тарасу Шевченку від президента В.Ф.Януковича" шматок із прізвищем глави держави. Суд потрактував це як пошкодження приватної власності Януковича й присудив найвищу міру адміністративного покарання.

"Мені здається, що я на місці тої жінки цього не робив би. Але так чи інакше, сподіватися, що влада зараз навіть на такий учинок може подивитися крізь пальці — мовляв, просто дитячий вибрик — не варто", - зауважив Юхновський.

"Подивіться, скільки на День незалежності в Києві було міліції. Мені шкода нашу опозицію. Свято — а людей могли й побити, і вбити", - додав він.

Академік пояснив, що влада дуже боїться: "Вона знає: як буде небагато міліції — народ переможе. І тому хоче нагнати тієї міліції якомога більше, щоб народ не міг перемогти. Це програшна тактика, бо стискати пружину дуже небезпечно. Але по-іншому діяти ця влада не може і вже не навчиться".

Про поганий початок українського народу Ігор Юхновський розповість в журналі "Країна" № 33 (86) за 2 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Влада боїться: як буде мало міліції — народ переможе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі