субота, 04 березня 2023 06:15

Вибори у США: розвідали подробиці про передвиборчу кампанію Байдена

Вибори у США: розвідали подробиці про передвиборчу кампанію Байдена
Джо Байден збирає команду для старту передвиборчої кампанії у квітні. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден готується до старту передвиборчої кампанії, яка може початися вже цьогоріч у квітні.

Команда президента намагається залучити ключових представників демократів і навіть тих, кого колись розглядали у якості потенційних суперників, повідомляє Reuters.

"Національний комітет демократів (DNC) створить національну раду консультантів, до складу якої ввійдуть зіркові політики. Вони відомі власними амбіціями на високі посади, але залишилися на задньому плані після того, як демократи зберегли свою більшість у Сенаті на зборах 2022 року", – ідеться у повідомленні.

Нова консультативна рада демонструватиме єдність партії, яка стоїть за кандидатом. Її члени також їздитимуть країною для участі у передвиборчій кампанії та інтерв'ю на телебаченні від імені партії та кандидата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді США зізналася, чи планує Байден знову йти у президенти

"Байден збирається оголосити про своє повторне висування на виборах у квітні, хоча дата ще може змінитися. Зараз його команда робить інші кроки, зокрема, вибирає керівника кампанії та місто, де відбудеться партійна конвенція в 2024 році", – інформує видання.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021 року. Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Джо Байден неодноразово висловлював готовність до нових президентських перегонів. Однак йти на другий термін чи ні – вважає "сімейним рішенням".

У жовтні 2022 року Байден також завив, що має намір знову йти у президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування. Пояснив це тим, що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Зараз ви читаєте новину «Вибори у США: розвідали подробиці про передвиборчу кампанію Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі