понеділок, 20 серпня 2012 20:53

В середину опозиції заноситься бацила війни - експерт

В середину опозиції заноситься бацила війни - експерт
Володимир Фесенко не радить опонентам розколювати опозицію. Фото: podrobnosti.ua

Головним предметом політологічних і інформаційних війн на сьогодні є списки Об'єднної опозиції "Батьківщина".

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко, коментуючи основні передвиборні технології, які застосовуються під час кампанії парламентських виборів.

"Керівники Об'єднаної опозиції самі підставилися, оскільки дали привід для якихось критичних зауважень щодо списку, сам процес, процедура складання списку теж стали предметом війни", - наголосив він.

Експерт підкреслив, що зараз свідомо розпалюється тема щодо того, чи є  список, затверджений Юлією Тимошенко справжнім.

"Мета цієї війни — розколоти опозицію і фактично зіткнути між собою дві головні частини опозиції: з одного боку – "Батьківщина", а з іншого боку - нові сили, які об'єдналися в рамках Об'єднаної опозиції. Умовно кажучи, зіткнути Яценюка з Тимошенко. Тому що Турчинов у цьому випадку зображується як союзник Яценюка", - пояснив політолог.

Фесенко підкреслив, що коли ця тема розкручується у ЗМІ, то ставка робиться не тільки на розкол усередині Обєднаної опозиції, а й для того, аби дійсно підштовхнути частину опозиціонерів до проведення паралельного зїзду, на якому виключити деяких членів партії, зокрема лідерів опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк каже, що опозиційний список не змінять, і не бачить підстав для розколу

"Чи вдасться це чи ні – це одне. Але якщо буде проведено цей з'їзд — це може бути яскравим прикладом політики такої війни. Бацила війни заноситься всередину конкретних політичних сил. Зараз це головний виклик для об'єднаної опозиції — чи вдасться нейтралізувати цю війну, бо інакше вони можуть стати її жертвою", - підкреслив він.

Експерт додав: "Я не думаю, що справа дійде до того, щоб фактично скасувати реєстрацію Об'єднаної опозиції на виборах. Зареєструвати новий список навряд чи вдасться юридичним шляхом — реєстрацію завершено. Якщо б хотіли зареєструвати якийсь паралельний список, то треба це було робити раніше. Але цього зробити не вдалося. Тому виникає підозра, що таким чином хочуть фактично скасувати реєстрацію Об'єднаної опозиції".

Але якщо це відбудеться, за словами Фесенка, можна вже казати, що вибори не буде визнано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не підтримає розкольників у "Батьківщині" - експерт

"Я б не радив зараз тим, хто працює проти опозиції, досягати саме цієї мети. Тому що вони зруйнують сам виборчий процес і фактично спрацюють проти одного із завдань на виборах, яке поставила для себе і влада в особі президента. Бо для Партії регіонів це важливо — легітимація виборів", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «В середину опозиції заноситься бацила війни - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі