неділя, 30 січня 2022 09:25

Спецтема: Ворог біля українського кордону

"В Офісі президента вважають, що у людей пам'ять, як у золотої рибки - експерт

"В Офісі президента вважають, що у людей пам'ять, як у золотої рибки - експерт
"Команда президента наздоганяє повістку дня, а не задає її", наголошує медіаесперт Олексій Ковжун. Фото: Офіс президента

Влада на чолі із президентом Володимиром Зеленським має давати ясність громадянам. Натомість намагаються заспокоїти людей, а цим більше залякують. Про це Gazeta.ua розповів медіаесперт Олексій Ковжун.

"Зеленський з одного боку закликає не панікувати через дії Росії. І це слушна думка, бо вже майже вісім років війна. Але в цей же час журналісту Washington Post каже: "Путін може захопити Харків". Він і його радники вважають, що якщо текст англійською, то українці не прочитають. Але ж переклад з'явився за пару годин. Люди мають когнітивний дисонанс. Це одна та сама людина каже. Люди повертаються до думки, яка з'явилася ще 2014-го, що маємо покладатися на власні сили. Це добре для нації у критичний момент. Але дуже погано для держави. Бо ми ж обираємо людей, делегуємо повноваження, скидаємося податками, щоб президент працював на своїй роботі. Якби я викликав таксі, а водій приїхав і сказав, що не може везти, бо напився, то я би скаржився службі таксі. А куди скаржитися на владу?", – каже експерт.

Зеленський має пам'ятати, що він президент для всіх українців, говорить Ковжун.

"Має давати ясність. Це найменше, що люди можуть вимагати від влади. Не треба лякати або заспокоювати. Як казав Черчілль: "Все, що я можу вам запропонувати, – це кров, піт та сльози". Він не заспокоював людей. Надав їм ясність", – наголошує медіаексперт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніяких поступок не було" - які висновки нормандських переговорів для України

"Для людей, які настільки блискуче виграли вибори, очікував, що у медійці вони будуть королями. Але так не вийшло. Влада суперечить сама собі. Американці кажуть: "У вас на кордоні російські танки". Влада спочатку відповідає: "Все нормально". А потім кажуть: "Так, вони ж там стоять. Тому терміново допомагайте". Так само історія із "вагнерівцями". В Офісі президента вважають, що у нації пам'ять як у золотої рибки. Спочатку казали, що то не наша операція. Потім: "Так, це була операція, але невдала". Це лише два недавніх приклади. Вони показують, що стратегії немає", – говорить Ковжун.

Команда президента наздоганяє повістку дня, а не задає її, наголошує експерт.

"Треба діяти, а не реагувати. Наша влада – робить навпаки. Там є люди, які щось вміють. Але колективно – вони нічого не можуть. Це класична комунікативна помилка. Якщо не граєш у свою гру, то вона грає тебе. Коли ти лише реагуєш на виклики, то це не політика, а таке собі шоу", – каже Ковжун.

"На тлі загострення, коли українців заспокоюють, а потім лякають – влада ще й починає зводити рахунки із політичними конкурентами. Таке варто було б перенести", – додає Ковжун

Володимир Зеленський дав інтерв'ю американському виданню The Washington Post, у якому заявив, що Росія може окупувати Харків. Також сказав, що Захід має запровадити превентивні санкції проти РФ до можливого початку масштабної воєнної агресії.

Мер Харкова Ігор Терехов згодом заявив, що Харків був і буде українським, і що на захист свого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці.

Зараз ви читаєте новину «"В Офісі президента вважають, що у людей пам'ять, як у золотої рибки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі