середа, 14 червня 2023 02:11

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони розкрили важливі деталі контрнаступу ЗСУ

В Міноборони розкрили важливі деталі контрнаступу ЗСУ
В Міноборони розкрили деталі контрнаступу ЗСУ. Фото: Еспресо

Епіцентр бойових дій знаходиться на Сході України. Ситуація на фронті дуже динамічна.

На декількох напрямках тривають наступальні дії Збройних сил України. Ворог також наступає на декількох напрямках, тому ЗСУ знаходяться одночасно в обороні, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі інформаційного телемарафону, пише Gazeta.ua.

На Лиманському напрямку, Авдіївці і Мар'їнці окупанти намагаються дуже потужно протидіяти і наступати.

"На Бахмутському напрямку відбувається просування. Разом з тим там запеклі бої, треба розуміти, що ворог так просто не здає ті позиції, які свого часу вони зайняли, тому це дуже важкі бої", – сказала Маляр.

Крім того, окупанти збільшили артилерійські і мінометні обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ вигадало новий спосіб, як приховати втрати на війні

На ситуацію впливають як погодні умови, так і інші фактори, які в якийсь момент можуть допомогти, а в інший – заважати, розповіла вона.

На південному напрямку наші війська стикаються з суцільним замінуванням полів, які поєднані з протитанковими ровами.

"Все це поєднується з постійними контратаками ворога, тому що вони здійснюють опір. Ворожі підрозділи здійснюють ці контратаки на бронетехніці й масово застосовують ПТУРи й дрони-камікадзе", -– підкреслила Маляр.

В Міноборони оцінюють відстань просування і кількість звільнених пунктів і при цьому оцінюють ступінь інтенсивності ворожого опору.

Вона також прокоментувала пересування ворожих сил з одного напрямку на інший. Цей рух відбувається постійно, зазначила Маляр.

Переміщення – це процес війни, він різний і постійно триває, тому що будь-яка зі сторін має потребу перегруповувати війська. Ворог переміщує війська для того, щоб укріпити свою оборону, але кількісний особовий склад ворожого війська наразі не змінюється.

"Коли вони здійснюють переміщення, то відбувається дещо гальмування їхніх наступальних дій, і вони це компенсують збільшенням інтенсивності обстрілів та авіаційних ударів, які завдають. Це вони роблять, до речі, на всіх напрямках, і де вони обороняються, і де наступають", – пояснила Маляр.

Міноборони України буде інформувати про просування українських сил на фронті лише після їх закріплення на позиціях.

У відомстві також закликали українців пережити інформаційні атаки ворога, написала Маляр.

Збройні сили України здійснюють рух уперед на різних ділянках фронту.

Президент України Володимир Зеленський подякував українським воїнам за кожний крок і кожен метр української землі, яка звільняється від російського зла.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони розкрили важливі деталі контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі