четвер, 23 липня 2009 16:05

Ющенко попередив, що за переховування Лозінського світить в"язниця

Ющенко попередив, що за переховування Лозінського світить в"язниця

Президент України Віктор Ющенко застерігає від спроб приховувати колишнього народного депутата України Віктора Лозінського.

Як повідомили в прес-службі Секретаріату Президента, про це заявила під час брифінгу прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

За її словами, Ющенко вимагає від правоохоронних органів підвищити ефективність дій у ході розслідування кримінальної справи за фактом загибелі Валерія Олійника.

"Зокрема, правоохоронні органи повинні активізувати розшук і встановлення місця перебування колишнього народного депутата України Віктора Лозінського у зв"язку з його причетністю до смерті Олійника", - передала позицію Ющенка його прес-секретар.

За її словами, Глава держави зазначає про рівність усіх перед законом і наголошує, що за вчинення кримінальних дій винні особи повинні відповідати за Кримінальним кодексом України.

"Віктор Ющенко застеріг від спроб приховувати Лозінського або сприяти його виїзду з країни, оскільки такі спроби не тільки перешкоджають встановленню справедливості, але й безпосередньо є кримінальною дією, що буде переслідуватися згідно із законом", - сказала Ванникова.

Ющенко вважає притягнення до відповідальності Лозінського тестом на професіоналізм і компетентність для правоохоронних органів.

Секретаріат Президента закликає правоохоронців, які розшукують Лозінського, координувати свої дії з міжнародними кримінально-розшуковими організаціями.

Слідство у справі про загибель Олійника за участю Лозінського ведеться активно і прогрес помітний, заявив заступник генпрокурора Віталій Щоткін, пише Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко попередив, що за переховування Лозінського світить в"язниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі