четвер, 02 квітня 2009 20:47

Ющенко назвав свого головного партнера

Ющенко назвав свого головного партнера
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що запропоновані ним зміни до Конституції повинні забезпечити стабільну та ефективнішу роботу парламенту, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Про це, як повідомляє прес-служба Ющенка, глава держави заявив сьогодні в інтерв"ю щотижневому журналу "Фокус".

"Прийшов час, коли нам потрібно висловитися публічно і ясно - якою могла б бути національна Конституція. Я є людиною партійно незаангажованою, у мене є тільки один інтерес - сформувати найбільш об"єктивний документ, тоді він отримає підтримку", - сказав глава держави. "...давайте ми пройдемо всю процедуру чесно і гідно - парламентські слухання, парламентське рішення, звернемося до людей".

Президент висловив переконання, що тема реформування Конституції повинна бути предметом інтересу кожного громадянина і висловив надію, що Верховна Рада підтримає запропоновані ним кроки. Ющенко нагадав, що саме з метою забезпечення відкритого і прозорого конституційного процесу він ініціював створення Національної конституційної комісії. "Мій головний партнер - 47 млн. українців", - переконаний Глава держави.

"Я чесно і сердечно виклав свою позицію і готовий кожен рядок цієї моделі устрою відстоювати. Виграють всі: ми матимемо самодостатній уряд, самодостатній інститут місцевих органів влади. Ми матимемо інститут президентства, який чітко окреслений в своїх повноваженнях щодо гарантій стабільності, територіальної цілісності, безпекової, зовнішньої політики, того, що належить Президентові. Кожен отримає своє з погляду компетентності", - відзначив Глава держави. На його думку, парламент в даному випадку отримує територіальну і політичну представницькі місії. "Політична представницька місія бере на себе ту відповідальність, яка в компетенції виконавчої влади... з іншого боку ми отримуємо інститут стабільної державної парламентської влади, який забезпечує стабільний супровід конституційних державних інституцій", - відзначив Ющенко.

За матеріалами Обком

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав свого головного партнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі