пʼятниця, 30 вересня 2011 21:00

Українського правозахисника не пустили в Білорусь

Українського правозахисника не пустили в Білорусь

Сьогодні представникові Міжнародної спостережної місії Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини у Білорусі, українському громадському активісту Володимиру Сенько було відмовлено у перетині кордону Республіки Білорусь.

Він став уже 12-м представником комітету, якому заборонено в'їзд на територію Білорусі у зв'язку з його правозахисною діяльністю.

Сенько прямував до Білорусі потягом "Київ-Мінськ". Під час перевірки документів при проходженні прикордонного контролю виявилося, що його прізвище знаходиться у базі даних прикордонної служби з позначкою "в'їзд небажаний або заборонений". При цьому прикордонники не змогли назвати підстави для заборони в'їзду.

За словами правозахисника, після того, як його висадили з потяга та доставили до відділення прикордонної застави, він очікував видворення протягом 3-х годин.

"Весь цей час його документи знаходилися у прикордонників, а коли їх повернули, на останній сторінці свого паспорта громадянина України він виявив штамп про заборону на в'їзд, на якому не вказано ані дати заборони, ні країни, в яку заборонений в'їзд. Активіст був змушений придбати зворотній квиток до Чернігова на електропоїзд за власний рахунок", - йдеться у повідомленні Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини.

Зараз ви читаєте новину «Українського правозахисника не пустили в Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі