неділя, 02 вересня 2012 08:37

"Українцям не вистачає вміння приймати справедливі закони"

"Українцям не вистачає вміння приймати справедливі закони"
Наш шлях – тільки в Європу, бо треба іти до багатих, щоб стати багатшими, а не до бідних, щоб бути біднішими, наголошує Патріарх Філарет Фото: ru.tsn.ua

В українців європейське – демократизм і свобода. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

"Наша козацька держава цими вольностями жила, це в наших генах. Це є привабливими рисами української нації. Важливо й те, що наш народ ніколи в своїй історії не завойовував чужі землі. Завжди захищав тільки свою. Тому в нас нема імперського синдрому", - наголосив він.

Філарет зауважив, що українцям не вистачає вміння приймати справедливі закони.

"Та навіть і чинні несправедливі не виконуються. А без цього держава не може бути демократичною. У нас несправедливі суди – і про це знають і українці, й іноземці. Тому до нашої держави велика недовіра. Інвестицій не вкладають, бо бачать цю несправедливість і корупцію. Коли утворювалася українська держава, думали, що ми позбавимося радянського бюрократизму. А він зараз удесятеро більший. Це відчувають усі, хто стикається з нашими чиновниками. Оце перешкоди до нашого вступу в Євросоюз. А наш шлях – тільки в Європу. Бо треба іти до багатих, щоб стати багатшими, а не до бідних, щоб бути біднішими", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа щодо Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України - Тігіпко

Повне інтерв'ю Патріарха Філарета читайте у журналі "Країна" № 33 (136) за 30 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Українцям не вистачає вміння приймати справедливі закони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі