пʼятниця, 21 жовтня 2011 22:50

Україна купуватиме російський газ за 200 доларів?

Україна купуватиме російський газ за 200 доларів?

Найближчим часом газотранспортні компанії Росії і України домовляться про консорціум або оренду української ГТС. Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко в ефірі Шустер Live, повідомляє "Українська правда".

"Середньозважена ціна бареля після 2012 року експертами прораховується в середньому 130 доларів. Підготуйтесь до ціни 680", - зазначив він.

"Здача кримської бази на 100 доларів не має великої різниці... Через два-три дні ми станемо свідками, як газотранспортні компанії домовляться про те, що можна газотранспортну систему взяти або в оренду, або зробить консорціум", - уточнив Ющенко.

"Через декілька днів. Думаю, шедевр якийсь появиться", - додав він.

При цьому екс-президент уточнив, що "після цього появиться політична відповідь: ми іще на 100 вам скостимо ціну на хуторі Михайлівському".

"Ми станемо свідками, як отут буде дискусія про Митний союз, про так званий валютний союз, ще на 50 скостять. І в цих умовах сьогоднішніх ми можемо вийти на хуторі Михайлівський приблизно в ціні 200, що абсолютно відповідає економічній моделі", - заявив Ющенко.

Нагадаємо, Янукович заявив, що Україна буде змушена підвищити тарифи на природний газ для населення вже в наступному місяці, якщо не зможе домовитися з Москвою про більш низькі цінах на паливо.

Зараз ви читаєте новину «Україна купуватиме російський газ за 200 доларів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі