вівторок, 20 грудня 2022 15:28

Україна готова прийняти Саакашвілі – Подоляк

Україна готова прийняти Саакашвілі – Подоляк
Політику Міхеілу Саакашвілі готову забезпечити безпеку та лікування в Україні. Фото: eastnews.ua

Україна може прийняти ув'язненого у Грузії політика Міхеіла Саакашвілі.

Йому гарантують безпеку та лікування, написав радник керівника Офіса президент Михайло Подоляк у Twitter.

"Неможливо дивитися у прямому ефірі, як помирає людина, яку знаєш. Неможливо дивитися, як історію Грузії та її президента вбивають на очах у цивілізованого світу. Україна готова прийняти Міхеіла Саакашвілі, забезпечити йому безпеку та належне лікування", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав Грузію звільнити Саакашвілі

Радник закликав Грузію зробити правильний вибір.

Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня торік. Туди приїхав уперше за вісім років. У Грузії його заочно засуджували до шести років. Звинуватили в організації нападу на колишнього депутата Грузії Валерія Гелашвілі.

Після цього Саакашвілі оголошував голодування, через що його стан погіршився. Він повідомляв, що його катували. У грудні 2021 року Саакашвілі перевезли до Руставської пенітенціарної установи №12.

Адвокат Саакашвілі у листопаді цього року повідомив, що його підзахисний хворий на туберкульоз. Окрім цього, в екс-президента Грузії деменція (синдром стійкого порушення когнітивних функцій внаслідок органічного ураження мозку. - Gazeta.ua). Адвокат Саакашвілі згодом заявив, що в організмі політика знайшли смертельну отруту.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова прийняти Саакашвілі – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі