пʼятниця, 22 липня 2022 15:59

Угоди про припинення війни укладуть лише зі згоди України – Євросоюз

Угоди про припинення війни укладуть лише зі згоди України – Євросоюз
Євросоюз підтримує зусилля із закінчення війни в Україні. Фото: eastnews.ua

Будь-які мирні домовленості або угоди про припинення вогню можливі лише зі згоди України.

Європейський союз активно підтримує зусилля припинити агресивну війну Росії проти України, сказав під час брифінгу речник ЄС Пітер Стано, повідомляє "Укрінформ".

"Я можу підтвердити, що ЄС не має прямого залучення до посередництва між Росією і Україною. ЄС всіма засобами, що ми маємо у міжнародному вимірі, разом із партнерами підтримує всі зусилля, які можуть призвести до того, що Україна і Росія погодяться на зупинення бойових дій", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС затвердив сьомий пакет санкцій проти Росії: хто потрапив у список

Стано наголосив, що у першу чергу, це питання до Росії. Вона продовжує злочинну, протиправну та неспровоковану агресію проти України.

Речник нагадав, що Туреччина та інші країни пропонували посередництво, але Росія не виявила до цього інтерес.

Росія не приймає посередництво ЄС, вона залишається ворожою до союзу.

"Яким би не був результат переговорів між Росією і Україною про припинення ворожнечі, це має бути погоджено, в першу чергу, Україною. Ми підтримуємо Україну на 100 відсотків, і ми будемо продовжувати підтримувати Україну у цьому", – додав Стано.

У червні ЄС затвердив шостий санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала блоку повністю відмовитися від російського газу.

Україна наполягає на визнанні Російської Федерації країною-спонсором тероризму. Це допоможе накласти на неї додаткові обмеження.

Санкції проти Росії працюють, але потрібен час для досягнення необхідного ефекту, сказав голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Зараз ви читаєте новину «Угоди про припинення війни укладуть лише зі згоди України – Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі