четвер, 14 липня 2022 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Шмигаль пояснив, що дасть визнання Росії країною-спонсоркою тероризму

Шмигаль пояснив, що дасть визнання Росії країною-спонсоркою тероризму
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Урядовий портал

Україна наполягає на наданні Російській Федерації статусу країни-спонсора тероризму.

Це допоможе накласти на неї додаткові обмеження, що заблокують можливість співпрацювати з агресором. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram 14 липня.

"Група Єрмака-Макфола постійно працює над розробкою нових санкцій проти РФ. Очікуємо прийняття сьомого пакету. Його ключовим завданням має бути запровадження так званих вторинних санкцій, які усувають шляхи обходження попередніх обмежень", – наголосив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП пропонують країнам "Великої сімки" вдарити податками по нафті з Росії

Європейський Союз готує сьомий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Європейська комісія готується представити пакет найближчими днями, й держави-члени можуть схвалити його одразу після цього.

Ймовірно, він міститиме заборону на експорт російського золота й усуне лазівки для обходу санкцій. Однак не передбачатиме ембарго на російський газ, розповідав прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала.

3 травня Верховна Рада України звернулася до Палати представників і Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо визнання Російської Федерації державою - спонсором тероризму. За постанову проголосували 344 депутати.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявляв, що країна розглядає таку можливість.

Також у квітня президент України Володимир Зеленський закликав свого американського колегу Джо Байдена визнати Російську Федерацію державою-спонсором тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль пояснив, що дасть визнання Росії країною-спонсоркою тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі