четвер, 09 червня 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП пропонують країнам "Великої сімки" вдарити податками по нафті з Росії

В ОП пропонують країнам "Великої сімки" вдарити податками по нафті з Росії
Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола пропонує запровадити тимчасовий режим контролю за продажами російської нафти. Фото: president.gov.ua

Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола пропонує запровадити тимчасовий режим контролю за продажами російської нафти.

Про це заявив керівник Офіса президента Андрій Єрмак, який очолює групу разом з колишнім послом США в Росії Майклом Макфолом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба оголосити Росію країною-спонсоркою тероризму - Макфол

"Країни "Великої сімки" обговорюють ліміти цін на російську нафту. Це один зі способів скоротити доходи Росії, заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван", - ідеться в Telegram.

Спеціальний тимчасовий режим містить насамперед регульований податок на імпорт нафти й контрольований режим продажів.

Група Єрмака-Макфола вважає, що потрібно відкрити ескроу-рахунок, на який надходитимуть гроші від російського імпорту. Також тимчасовий режим дає можливість застосувати окремі механізми вартості для кожної категорії нафти й нафтопродуктів з Росії.

Країни "Великої сімки" домовилися про поетапну відмову від вугільної енергетики. Про це повідомила міністерка довкілля Німеччини Штеффі Лемке 27 травня.

Ці домовленості стануть першим зобов'язанням "Великої сімки" у відмові від вугільної енергетики. Її використання має скоротитися, якщо світ хоче уникнути найгірших наслідків зміни клімату.

Зараз ви читаєте новину «В ОП пропонують країнам "Великої сімки" вдарити податками по нафті з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі