пʼятниця, 22 липня 2011 12:55

У "Свободі" подумають, чи брати до парламенту Ющенка

У "Свободі" подумають, чи брати до парламенту Ющенка

Один із лідерів "Нашої України", колишній президент Віктор Ющенко має надати гарантії Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" про те, що в разі обрання його народним депутатом на Галичині він увійде у ВР до опозиційної фракції. Лише за таких умов "свободівці" зможуть поступитись округом екс-главі держави.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Віктор Ющенко не хоче ж іти по рідній Хорунжівці. Він піде мажоритарником на Галичині. І всі інші патріотичні кандидати-уродженці Сходу України захочуть приїхати до Галичини, здерти сорочку і показати на грудях наколку УПА і хрестика", - зауважив Сиротюк.

Він поцікавився, в яку фракцію вступить Ющенко в разі перемоги у своєму окрузі, адже, на думку "свободівця", у наступний парламент партія "Наша Україна" не пройде.

"Чи захоче він бути представником фракції ВО "Свобода"? Хоча це проблематично, оскільки у нас діє процедура внутрішньої люстрації - колишніх комуністів та кдбістів ми не беремо. Тому йому в нашу фракцію буде важко потрапити", - додав націоналіст.

Крім того, він наголосив, що ще один лідер "Нашої України" Валентин Наливайченко закінчував Академію КДБ імені Андропова у Росії 1993 року і ледь не вчився там разом із Путіним.

"Тому ми хочемо почути від таких кандидатів, як Віктор Ющенко, В'ячеслав Кириленко, Валентин Наливайченко, які поїдуть самовисуванцями балотуватись на Галичину, чи є у нас гарантія, що після проходження до парламенту вони вступлять в одну з опозиційних фракцій. Якщо такий кандидат скаже, що він буде один у парламенті захищати інтереси лише свого округу, то це вийде звичайна "тушка". Це буде болото, яке не матиме відповідальності", - підкреслив прес-секретар "Свободи".

Нагадаємо, раніше голова центрального виконавчого комітету "Нашої України" Сергій Бондарчук заявив, що Віктор Ющенко не потрапляє до партійних списків "Нашої України" на парламентських виборах у 2012 році. Натомість він матиме шанс потрапити до Верховної Ради як мажоритарник.

12 липня партія "Наша Україна" провела ініційоване нею обговорення майбутнього законопроекту про вибори, а також переговори між опозиційними силами відносно їхньої координованої участі на парламентських виборах 2012 року. У круглому столі взяли участь, зокрема, і представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" подумають, чи брати до парламенту Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі