четвер, 03 листопада 2022 10:51

У Раді погодили звільнення Чернишова

У Раді погодили звільнення Чернишова
Олексій Чернишов відкрито заявив про перехід на роботу у Нафтогаз. Фото: Facebook.com/oleksiy.chernyshov

У Верховній Раді зробили перший крок до звільнення Олексія Чернишова з посади міністра розвитку громад та територій України.

Звільнення підтримав Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Про це в четвер, 3 листопада, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Комітет одноголосно підтримав заяву", – розповів нардеп.

Постанову зареєструють у парламенті й найближчим часом підтримають, заявив Железняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніколи ще бюджетні кошти не крали так нахабно

Зі слів нардепа, Чернишов сказав, що після його звільнення Кабінет міністрів може розглядати питання про потенційне призначення на посаду в Нафтогаз.

"Також прокоментував об'єднання Мінрегіону та Мінінфраструктури. Сказав що така "реконфігурація" опрацьовувається і пов'язана зі скороченням витрат і кількості міністерств. Але "поки що про це говорити передчасно", – розповів Железняк.

1 листопада Кабінет міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління компанії "Нафтогаз Україна". Чернишова можуть призначити головою Нафтогазу, повідомляли ЗМІ.

2 листопада у Верховну Раду надійшла заява про звільнення Чернишова з посади міністра.

Міністерство, яке очолює Чернишов, хочуть об'єднати з Міністерством інфраструктури, яким керує Олександр Кубраков – колишній голова Укравтодору.

Призначення Чернишова керівником Нафтогазу буде незаконне, заявили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Зараз ви читаєте новину «У Раді погодили звільнення Чернишова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі