вівторок, 01 листопада 2022 15:17

Кабмін звільнив Вітренка. Що кажуть інсайдери

Кабмін звільнив Вітренка. Що кажуть інсайдери
Юрій Вітренко керував Нафтогазом з квітня минулого року. Фото: ukurier.gov.ua

Кабінет міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління компанії "Нафтогаз Україна".

Рішення уряд ухвалив у вівторок, 1 листопада. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

"Кабмін проголосував одностайно – це свідчить, що Вітренка зняли не через результати, а через політичну волю", – пише нардеп.

Новим головою "Нафтогаз Україна", найімовірніше, стане Олексій Чернишов, міністр розвитку громад і територій України, розповів Гончаренко.

"Вітренка призначили в НАК 2021 року на бажання Зеленського. За період роботи в компанії на посаді керівника він своєю зверхністю налаштував проти себе майже всіх, насамперед прем'єра Дениса Шмигаля, говорили співрозмовники з оточення президента ще влітку", – повідомив Telegram-канал "Монополіст".

Ще одна ймовірна причина звільнення Вітренка – не хоче брати на себе відповідальність у період найважчої зими для країни, пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа "Роттердам+": оголосили підозри посадовцям групи Ахметова

Щоб призначити Чернишова в НАК, його має звільнити парламент з посади міністра. Відбутися це може найближчого пленарного тижня.

"Після переходу Чернишова Міністерство розвитку громад і територій об'єднають з Міністерством інфраструктури під керівництвом Олександра Кубракова, якого зроблять віцепрем'єром. Кубраков – у сфері впливу керівника ОП Єрмака", – розповіли.

Видання "Економічна правда" повідомляло, що конфлікт прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і Вітренка виник на тлі питання реструктуризації зовнішнього боргу НАК і розбіжностей щодо необхідних обсягів газу в підземних сховищах до початку опалювального сезону.

Про те, що Вітренко втратить посаду, раніше повідомляли ЗМІ. Очолював компанію з квітня минулого року. Тоді уряд припинив повноваженя Андрія Коболєва.

У квітні цьогоріч уряд продовжував повноваження Вітренка ще на рік.

Юрій Вітренко – син колишньої нардепки Наталії Вітренко, антиукраїнську партію якої заборонили цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін звільнив Вітренка. Що кажуть інсайдери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі