понеділок, 19 грудня 2011 17:24

У Партії регіонів не хочуть, аби іноземні розвідки і далі псували імідж України

У Партії регіонів не хочуть, аби іноземні розвідки і далі псували імідж України

Судова справа, яка розгорнулась навколо колишнього президента Леоніда Кучми, свідчить про те, що Україна є правовою державою. Водночас сама історія "касетного скандалу" має коріння за межами нашої країни.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Зокрема, коментуючи скасування Печерським райсудом Києва постанови Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо Кучми, Колесніченко відзначив, що, таким чином, підтверджено, що Україна - правова держава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу проти Кучми закрили

"У подібні рішення не втручаються державні органи влади, а суд є вищою інстанцією, яка розглядає питання конфлікту інтересів", - сказав нардеп.

Водночас він поцікавився, хто ініціював скандал навколо колишнього президента України, яке у нього підґрунтя і хто має за все це відповідати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мирослава Гонгадзе: рішення суду щодо Кучми - цвях у труну українського правосуддя

"Вже десять років Кучму усі, кому не лінь, звинувачують на базі касетного скандалу у тих чи інших злочинах. Тому Кучма, як громадянин України, має право вимагати з'ясування обставин цієї справи, аби винні були покарані", - наголосив Колесніченко.

Регіонал нагадав, що скандал навколо президента Кучми розпочався з "кольчуг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ оскаржила скасування справи проти Кучми

"Нас звинуватили у тому, що Україна продає заборонену зброю державам, з якими вона не мала права торгувати. Через два роки з'ясувалось, що Кучма не мав до цього жодного відношення, але водночас Україну вигнали з ринку озброєнь. Через це ми втратили близько 10 млрд грн", - сказав парламентарій.

Він припустив, що у цій історії були замішані "іноземні розвідки, і це питання було інспіровано ззовні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма став жертвою спецоперації через власну хитрість

"Тому мені дуже цікаво, а хто ж є замовником цього скандалу, хто його розкручував і з якою метою?.. Ми повинні бути захищені, щоб надалі не допускати таких випадів проти нашої держави", - резюмував Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів не хочуть, аби іноземні розвідки і далі псували імідж України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі