неділя, 09 травня 2010 10:55

У Львові парад закінчився бійкою (ФОТО)

В центрі Львова від Оперного театру до пам'ятника Адаму Міцкевичу пройшла колона ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників влади, а також лівих партій і громадських організацій.

Попереду колони з близько 500 людей їхав бронетранспортер з державним прапором. У колоні також були тільки державні прапори. Потім ветеранів посадили в автобуси, і вони відправилися на Пагорб Слави, де поховані воїни Радянської армії.

В той же час біля пам'ятника Данилу Галицькому в Львові зібралося близько 400 представників ВО "Свобода" з плакатами і транспарантами: "2,5 млн. військових і 5 млн. цивільних втратила України під час Другої світової війни", "НКВД, КДБ = гестапо і СС" (з радянською і фашисткою символікою), фотографіями людей, убитих на початку війни радянськими військами у в'язницях Львова.

Представники "Свободи" кинули на землю декілька радянських прапорів і почали їх топтати. Коли один з перехожих спробував відняти прапор, почалася невелика колотнеча. У неї швидко втрутилися представники міліції і відвели цю людину.

Після цього представники ВО "Свобода" пройшли пішим маршем під своїми прапорами, розвернувши майже 200-метровйий державний прапор, скандуючи "Слава Україні", "ОУН-УПА - державне визнання". Вони підійшли до будівлі Львівської облдержадміністрації і біля входу кинули червоні прапори, почали їх топтати і рвати на шматки, передає "Інтерфакс-Україна".

Фото: ZAXID.net

Зараз ви читаєте новину «У Львові парад закінчився бійкою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

114

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі