субота, 08 травня 2010 18:52

Парад може зіпсуватися через дощ

Парад може зіпсуватися через дощ

Завтра, 9 травня не будуть розганяти хмари, бо в Україні немає відповідної служби та технологій, які б забезпечували ясну погоду. Про це Gazeta.ua. повідомили в українському Гідрометцентрі.

Нагадаємо, нещодавно президент Янукович доручив міністру оборони Михайлу Єжелю забезпечити гарну погоду в Києві на момент проведення параду. На це міністр відреагував усмішкою. Президент заявив, що нічого смішного у своїх словах бачить.

"Розвіювання хмар загалом не є шкідливим для природи, якщо його використовувати локально і несистематично, - повідомив Gazeta.ua еколог Ігор Кирильчук. - Процедуру традиційно здійснюють за допомогою сухого льоду або рідким азотом. Ці речовини не шкодять людям та ґрунту. Сухий лід складається з вуглецю і не вступає в небезпечні для нас реакції з іншими елементами.

Еколог зазначив, що рідкий азот, при надмірному застосуванні, може спричинити смерчі через зміну температур у верхньому повітряному потоці.

"Питання в тому, наскільки це масштабно. Якщо будуть розвіювати десь аж під Житомиром, то, ясна річ, це небезпечно, бо будь-яке втручання в природні процеси на великій території - небезпечні", - зазначив еколог.

У Гідрометцентрі на завтра прогнозують хмарність з проясненнями, можливий дощ.

Зараз ви читаєте новину «Парад може зіпсуватися через дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі