четвер, 24 березня 2022 23:17

Спецтема: Війна Росії проти України

У Канаді вводять санкції проти 160 депутатів Росії

У Канаді вводять санкції проти 160 депутатів Росії
Канада продовжує тиснути на прибічників Путіна. Фото: pixabay.com

Канада анонсувала введення нових економічних санкцій проти 160 членів Ради Федерації Росії за підтримку вторгнення в Україну.

Усього завдяки новим заходам Канада запровадила санкції щодо 964 людей, пов'язаних із Володимиром Путіним, заявив премʼєр-міністр Джастін Трюдо у Брюсселі після зустрічі з лідерами НАТО та G7.

"Путін вчиняв і продовжує вчиняти військові злочини та створювати руйнівну гуманітарну кризу", - сказав Трюдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські пілоти в ефірі CNN попросили у Заходу сучасні літаки

Окрім цього, держава заборонить експорт деяких товарів та технологій до РФ. Обмеження допоможуть ослабити можливості російських збройних сил у таких галузях, як електроніка, інформатика, телекомунікації, навігація та транспорт.

Нові санкції є останньою хвилею тиску Канади на олігархів, російські військові компанії, банки та інших осіб, яких країна звинувачує у підтримці Путіна.

17 березня Канада закрила своє небо для Білорусі та заборонила білоруським літакам заходити в повітряний простір країни.

Серед росіян, проти яких запровадили санкції в Канаді, опинилися мільярдер Роман Абрамович. Також у санкційному списку бізнесмен Алішер Усманов, голова ЦВК Елла Памфілова, суддя Олена Морозова і начальник управління МВС міста Хімки Ігор Янчук та багато інших впливових в РФ осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді вводять санкції проти 160 депутатів Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі