середа, 20 липня 2022 11:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держдепі США розповіли про найогиднішу тактику РФ у війні з Україною

У Держдепі США розповіли про найогиднішу тактику РФ у війні з Україною
У Держдепі США вітають намагання ООН вирішити питання заблокованих портів у Чорному морі шляхом переговорів. Фото: Нацполіція

Знищення полів разом з врожаєм є однією з тактик Російської Федерації у повномасштабній війні проти України.

Сполучені Штати Америки вважають такі дії росіян огидними, заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Це не зовсім нова реальність. Це була одна з огидних тактик, які Росія застосовує не лише проти українського народу, але й міжнародної спільноти з перших днів цього конфлікту. Ми бачили, як зростання цін на продовольство вплинуло на різні країни світу. Це відчувається в Африці, у Південній Азії, Латинській Америці. Це практика спалювання, знищення пшениці та інших полів. Це практика нападу на зерносховища, переслідування українських фермерів. Найгостріше – це жахлива практика блокування чорноморських портів України", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські безпілотники для Росії: у Білому домі прокоментували ситуацію

У Держдепі США вітають намагання ООН вирішити питання заблокованих портів у Чорному морі шляхом переговорів між Україною, Туреччиною та країною-агресоркою РФ.

"Зрештою, рішення може і повинне бути простим. Росія має припинити блокаду. Ми підтримуємо зусилля ООН щодо досягнення цієї кінцевої мети, а тим часом працюємо з партнерами по всьому світу над вирішенням короткострокових і довгострокових викликів у продовольчій безпеці, які виникають через РФ", – додав Прайс.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна готова сприяти експорту продовольства з України, однак для цього Захід "має зняти обмеження" для постачання зерна з Росії.

Російські окупанти п'ятий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Однак Росія та Туреччина попередньо домовилися про розблокування постачання українського зерна через Чорне море. Але вони не погоджували це з Україною. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував допомогти з розмінуванням морського узбережжя біля Одеси та супроводжувати українські судна із зерном.

Україна є великою житницею для країн Близького Сходу та Північної Африки, які залежать від імпорту. Блокування портів Росією призведе до глобальної кризи голоду.

13 липня в Туреччині завершилися переговори України, Туреччини, ООН та Росії щодо розблокування українських портів та експорту зерна на міжнародний ринок. ООН очікує на позитивні заяви за підсумками переговорів у Стамбулі про експорт продовольства з України.

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі США розповіли про найогиднішу тактику РФ у війні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі