середа, 20 липня 2022 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Іранські безпілотники для Росії: у Білому домі прокоментували ситуацію

Іранські безпілотники для Росії: у Білому домі прокоментували ситуацію
Ознак передачі Іраном Росії безпілотників поки що немає. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки поки що не бачать ознак передачі Іраном Росії бойових безпілотників.

Цього тижня поїздка російського диктатора Володимира Путіна до Ірану показала, наскільки ізольованою виявилася Російська Федерація після вторгнення в Україну, заявив у середу координатор з комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі.

"Наразі у Білому домі не бачать жодних ознак того, що Іран передав Росії військові безпілотники", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація РФ неодноразово була в Ірані для огляду бойових безпілотників – CNN

Путін провів переговори з верховним лідером аятолою Алі Хаменеї в Ірані. Це була перша поїздка президента РФ за межі колишнього Радянського Союзу після вторгнення Кремля в Україну 24 лютого.

11 липня у Білому домі повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії "до кількох сотень БПЛА" і навчатиме російських військових користуватися ними.

Раніше Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню

В Ірані 13 липня заявили, що не постачатимуть безпілотники РФ. Міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан відреагував на заяву радника президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джейка Саллівана. Абдоллахіан наголосив, що його країна уникає будь-яких дій, що ризикують призвести до подальшої ескалації в Україні, зокрема, постачання озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Іранські безпілотники для Росії: у Білому домі прокоментували ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі