субота, 16 липня 2022 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Делегація РФ неодноразово була в Ірані для огляду бойових безпілотників – CNN

За останній місяць делегація з Росії щонайменше двічі відвідувала аеродром Кашан у центральному Ірані.

Російська делегація вивчала бойові безпілотники Shahed-191 та Shahed-129, які можуть мати на озброєнні високоточні ракети, пише CNN із посиланням на супутникові знімки та слова радника з національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джейка Саллівана.

"За нашими оцінками, офіційна російська делегація нещодавно була на демонстрації іранських БПЛА, здатних завдавати бойових ударів. Ми оприлюднюємо ці знімки, зроблені у червні, на яких показано іранські БПЛА. Саме їх російська урядова делегація бачила того дня. Це свідчить про інтерес РФ до придбання іранських безпілотників, здатних атакувати", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден пригрозив Ірану силою: подробиці

Автор: CNN
  Знімки з супутника
Знімки з супутника
Салліван заявив, що червневий візит був першим для російської делегації. Потім росіяни вдруге відвідали аеродром для повторної демонстрації 5 липня.

"Інформація з'явилася під час турне президента США Джо Байдена до Близького Сходу. Іран став ключовим предметом обговорення між США, Ізраїлем, Саудівською Аравією та країнами Перської затоки", – ідеться у публікації.

Офіційний представник США заявив CNN, що зростаюче партнерство між Іраном і Росією є прикладом того, чому США необхідно зберігати свою присутність і вплив на Близькому Сході.

11 липня у Білому домі повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії "до кількох сотень БПЛА" і навчатиме російських військових користуватися ними.

Раніше Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню

В Ірані 13 липня заявили, що не постачатимуть безпілотники РФ. Міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан відреагував на заяву радника президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джейка Саллівана. Абдоллахіан наголосив, що його країна уникає будь-яких дій, що ризикують призвести до подальшої ескалації в Україні, зокрема, постачання озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Делегація РФ неодноразово була в Ірані для огляду бойових безпілотників – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі