понеділок, 18 березня 2013 12:23

Тягнибок повідомив про таємні закриті засідання уряду

Тягнибок повідомив про таємні закриті засідання уряду
За словами Тягнибока, сьогодні на засіданні уряд розподіляє по областях більше 5 млрд грн. Фото: molbuk.ua

"Свободу" обурило те, що минулого тижня Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка дозволяє участь депутатів у засіданні уряду лише за погодженням із прем'єр-міністром.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це на погоджувальній раді сказав лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"Це є ганебний, безпрецедентний випадок. Коли представник виконавчої влади дозволяє собі порушення Конституції України, українського законодавства, зокрема закону "Про статус народного депутата" щодо врегулювання діяльності народних депутатів", - зауважив він.

За словами Тягнибока, "Свобода" з'ясувала, що засідання уряду відбуваються не тільки у середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепів пускатимуть на засідання уряду лише з дозволу Азарова

"Є так звані закриті засідання уряду. От наприклад, одне з них відбувається прямо зараз, у понеділок. Хочу сказати, що фракція "Свобода" делегувала своїх двох депутатів на це засідання. Виявляється, на цьому таємному засіданні Кабміну розглядаються дуже цікаві й важливі питання. Зокрема, це порядок надання місцевим бюджетам субвенцій на погашення заборгованості у різницях тарифів на комунальні послуги, а також розподіляються кошти по областях. До речі, цей розподіл робиться абсолютно несправедливо - на користь тих областей, які дають більше голосів для Партії регіонів", - наголосив депутат.

Тягнибок повідомив, що сьогодні на засіданні уряд розподіляє по областях більше 5 мільярдів гривень.

У свою чергу перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, який присутній на погоджувальній раді, заперечив цю інформацію лідера "Свободи".

"Кабінет міністрів сьогодні не проводить ніякого засідання. Жодні питання не обговорюються. Це неправда", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок повідомив про таємні закриті засідання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі