понеділок, 08 червня 2009 09:58

Тимошенко звалила все на Януковича

Тимошенко звалила все на Януковича
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович в односторонньому порядку вийшов з переговорів щодо створення широкої коаліції чотирьох політичних сил у парламенті.

Про це заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко під час свого телезвернення у неділю ввечері.

"Всі чотири політичні сили – Партія регіонів, Блок Литвина, БЮТ, більша частина НУ-НС – погодилися, що заради людей, заради країни треба об"єднатися. Саме всім разом, а не як каже чорна пропаганда, поділити країну на двох", - зазначила вона.

"Переговори (про створення широкої коаліції) йшли надзвичайно важко, але все ж таки йшли. На жаль, Віктор Янукович поставив у них крапку", - сказала Тимошенко.

"Він в односторонньому порядку, нікого не попередивши, вийшов з переговорному процесу. Зробив гучну політичну заяву, поставивши хрест на об"єднанні, на шансі для України", - зазначила прем"єр.

"Щоб довести до логічного завершення ці переговори, щоб об"єднати країну, треба було навіки закопати глибоко в землю всі приватні образи, всі амбіції та особисті владні апетити. Наша політична сила була готова на такі жертви", - сказала вона.

"Були у цього об"єднання і прихильники, і супротивники. Можливо, з точки зору Майдану, з точки зору Помаранчевої революції таке об"єднання виглядає неприродно", - вважає прем"єр.

"Ви знаєте, що я і сама не раз виступала категорично проти подібного об"єднання. Але криза змінила все, змінила світ, на кордоні спільний смертельний ворог – криза", - наголосила Тимошенко.

"У Верховній Раді більше аніж півроку лежить без прийняття антикризова програма країни, пилиться, та більш ніж 300 урядових законопроектів, які в більшості своїй антикризові. Їх прийняття з одного боку заблоковано президентом Віктором Ющенком, а з іншого Януковичем та його фракцією", - заявила прем"єр.

Вона наголосила, що "без цих законів країна захлинається в кризі".

Тимошенко вкотре заявила, що метою спроб об"єднання політичних сил була боротьба з фінансово-економічною кризою.

"У сьогоднішній ситуації, коли світова криза буквально їсть країну великими шматками, потрібно всім бути разом, і я буду за це боротися. І хотіла б, щоб і Віктор Ющенко, як президент країни, так само став поруч, а не чинив перешкоди", - зазначила прем"єр.

Вона вважає, що причиною виходу Януковича з переговорів стала її відмова погодитися на внесення до Конституції норми про збільшення вікового цензу для кандидата в президенти до 50 років.

Як відомо, раніше Янукович заявив, що президент України має бути обраний всенародно, а досвід переговорів з БЮТ про створення широкої коаліції буде використано після президентських виборів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звалила все на Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі