субота, 04 квітня 2009 11:58

Тимошенко підтримає нову Конституцію, зроблену не "під Ющенка"

Тимошенко підтримає нову Конституцію, зроблену не "під Ющенка"

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила готова підтримати і парламентську, і президентську форму правління.

Про це вона сказала в ефірі 5 каналу.

"Сьогодні країні потрібна нова Конституція, але вона мусить бути зроблена не під Ющенка, не під Януковича, не під Тимошенко, не під Литвина. Вона мусить бути зроблена логічно, для країни. Але виникає питання коли", - зазначила прем"єр.

"Навіщо змінювати Конституцію, щоб працевлаштувати одну людину"

"Питання дуже просте: коли збереться 300 людей у парламенті, які усвідомлять, що країні потрібна нова Конституція", - підкреслила вона.

"Виберіть будь що – парламентську форму правління, зробіть парламентську. Наша фракція готова голосувати. Хочете президентську форму правління – зробіть класичну президентську, і ми будемо голосувати", - наголосила Тимошенко.

Водночас, прем"єр розкритикувала Конституцію, запропоновану президентом Віктором Ющенком.

"Коли я почула, що президент вийшов з ініціативою міняти Конституцію, то подумала, що можливо десь консолідуватися і поміняти країну. Але коли я подивилася, що там пропонується, то з"ясувалося, що єдине ноу-хау – це двопалатний парламент", - сказала вона.

"Я не могла зрозуміти, навіщо президенту потрібна друга палата. Виявляється, що в другій палаті довічними сенаторами, лордами, перами, будуть всі екс-президенти країни. І тоді мені все стає зрозуміло", - заявила Тимошенко.

"Навіщо змінювати Конституцію, створювати додаткову палату, витрачати купу грошей, щоб працевлаштувати одну людину", - зазначила прем"єр.

Коментуючи заяву Ющенка про можливе проведення дострокових парламентських та президентських виборів, вона сказала: "Опозиція приблизно півроку говорить про одночасні дострокові парламентські і президентські вибори".

"Ющенко говорив, що це не треба робити. Тепер щось там з месседжами поміняли. Можливо, щось там переплутали просто, тому що Ющенко сказав месседж Януковича. Може Янукович на Інтері в цей час говорив, що його руки нічого не крали", - заявила прем"єр.

Крім того Тимошенко заявила про готовність змінити склад Кабінету міністрів, зокрема і прем"єр-міністра України.

Про це вона заявила в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі "Україна".

"Є у нас п"ять фракцій. Давайте знайдемо у цей важкий час мудрість. Давайте відставимо всю агресію, усі амбіції убік. Давайте всі об"єднаємося в одну команду. Я вам сказала: ви хочете бачити інший уряд – нема питань. Якщо хтось думає, що мені приємно бути на посаді прем"єр-міністра у такій жахливій ситуації, є у вас кращі прем"єр-міністри, є кращі міністри – ми готові голосувати і об"єднуватися, незалежно від кольору прапорів, тому що сьогодні весь світ це демонструє", - заявила Ю.Тимошенко.

Для прикладу вона навела Німеччину, де під час кризи політичні супротивники об"єдналися.

У зв"язку з цим Ю.Тимошенко висловила переконання, що і в Україні політичні опоненти мають об"єднатися.

За матеріалами УНІАН, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко підтримає нову Конституцію, зроблену не "під Ющенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі