середа, 27 червня 2012 01:59

Свідків по справі Луценка не допитували на стадії слідства - адвокат

Свідків по справі Луценка не допитували на стадії слідства - адвокат
Фото: obozrevatel.com

Свідки, які 26 червня давали покази у судовому засіданні зі справі проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, не допитувалися на стадії досудового слідства у цій кримінальній справі.

Про це сказав адвокат колишнього голови МВС Ігор Фомін.

Захисник переконаний, що свідки не можуть констатувати, чи порушували підсудні закон, чи ні.

"Взагалі свідок не може свідчити про те, порушив закон обвинувачений, чи ні. Свідок має свідчити про факти, які йому відомі. Наприклад, що він бачив, які справи читав. Робити висновок, чи винний  у порушенні закону Луценко, він не може. Це не передбачено законом", - наголосив він.

Фомін також підкреслив, що саме тому захист намагався допитати свідків в тому ключі, в якому їх допитували у Генпрокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: "Не існує способу довести, що я порушив закон"

Захисник також наголосив, що всі свідки, допитані сьогодні під час судового засідання, не підтвердили наявність фактів порушення Луценком закону.

"Вони всі спростували обставини, покладені в основу кримінальної справи. Навіть свідок Балдук закінчив свою точку зору тим, що йому як свідку, факти, які б свідчили про Луценка, Павленова або Тарасенка невідомі, - підкреслив Фомін. – Він має свідчити про факти, а такі факти йому невідомі".

Коментуючи заяву свідка Олександра Балдука про те, що він начебто не допитувався під час досудового слідства, адвокат зазначив:

"Тут взагалі цікава ситуація: цей свідок допитувався, однак не в рамках нашої кримінальної справи. Він допитувався слідчим, який взагалі не є працівником слідчої групи у нашій кримінальній справі".

Фомін додав: "Тому у нас і виникли питання стосовно всіх цих свідків, які допитувалися в рамках кримінальної справи стосовно отруєння Ющенка. Їхні протоколи як допитаних фігурують чомусь у нашій справі".

Нагадаємо, 26 червня відбулося чергове засідання у справі Луценка, якому інкримінують санкціонування незаконного стеження під час розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Свідків по справі Луценка не допитували на стадії слідства - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі