середа, 31 березня 2010 13:09

Стрижак обурений заявою Тимошенко про підкуп його суддів

Стрижак обурений заявою Тимошенко про підкуп його суддів

Заяви політиків про нібито отримання суддями Конституційного Суду України хабарів за ухвалення рішення у справі про легітимність коаліції є тиском на суд.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова КС Андрій Стрижак.

"Нового в цих заявах я особисто не бачу. І судді Конституційного Суду це не сприймають. І повірте мені, вони це розуміють як пряму загрозу. Якщо вчитатися в текст - це пряма погроза суддям", - сказав Стрижак.

Він підкреслив, що всі рішення КС ухвалює більшістю голосів (всього в КС 18 суддів).

За словами Стрижака, коли політик робить подібні заяви, він не думає про їх наслідки.

"Чому у нас таке коїться? Можливо, у такий спосіб хтось вирішує справи? Можливо?", - сказав Стрижак.

Крім того, він підкреслив, що заяви про ініціацію звільнення суддів КС у разі ухвалення ними рішення про легітимність новоствореної парламентської коаліції також є тиском на суд.

Стрижак відзначив, що у будь-якому випадку рішення КС не може бути однозначним - однозначним воно може бути лише тоді, коли за нього проголосують всі 18 суддів.

Крім того, за словами Стрижака, рішення про легітимність парламентської коаліції буде ухвалено протягом місяця, як визначено законом.

Нагадаємо, 29 березня, лідер об"єднаної парламентської опозиції Юлія Тимошенко звинуватила Президента України Віктора Януковича і Партію регіонів в тиску на Конституційний Суд з вимогою ухвалення рішення, підтверджуючого конституційність створення нової коаліції.

Пізніше рада коаліції заявила про тиск лідера БЮТ Юлії Тимошенко на суддів Конституційного Суду, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Стрижак обурений заявою Тимошенко про підкуп його суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі