вівторок, 08 серпня 2023 08:49

Спецтема: Війна Росії проти України

США зробили нову заяву про мирні переговори з РФ

США зробили нову заяву про мирні переговори з РФ
Якщо переговори і розпочнуться, то не з подачі Росії, наголосили в Держдепі США. Фото: pixabay.com

Кремль відмовляється від змістовного спілкування, тож якщо якісь переговори з Росією і розпочнуться, то виключно з ініціативи України.

Зараз із РФ не ведуться мирні переговори, заявив під час брифінгу преспредставник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки Метью Міллер, передає Gazeta.ua.

"Росія відмовилася брати участь у змістовних мирних переговорах. Якщо колись будуть мирні переговори, то саме Україна їх ініціюватиме з протилежного боку", – сказав він, коментуючи "продуктивну" зустріч про принципи укладання миру, яка відбулася в Саудівській Аравії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін сказав, у чому успіх саміту у Саудівській Аравії

Міллер сказав, що Саудівська Аравія була господаркою цих переговорів, але зробила вона це на прохання України.

"Росія, очевидно, була проти цих переговорів, вона публічно критикувала цю зустріч та сам факт її проведення", – додав політик.

Прессекретар Держдепу наголосив, що США вітають участь КНР у цій зустрічі та заохочують потенційний внесок Пекіна у припинення війни за умови поваги до українського суверенітету та територіальної цілісності.

"Зустріч була продуктивною. Участь Китаю була продуктивною. Я не говоритиму про подробиці зустрічі, тому що вона була непублічною. Ми вже давно говоримо, що для КНР буде правильним кроком відіграти певну роль у припиненні війни в Україні. Для країн корисно бути присутніми і чути безпосередньо позицію України", – зазначив Міллер.

5-6 серпня у Джидді в Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо української формули миру. Участь у зустрічі взяли 42 країни.

Раніше американське видання The Wall Street Journal повідомило, що на зустрічі обговорюватимуть припинення війни в Україні.

Торік Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

Зараз ви читаєте новину «США зробили нову заяву про мирні переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі