вівторок, 26 вересня 2023 11:35

США передали Україні список реформ, від яких залежить допомога

США передали Україні список реформ, від яких залежить допомога
Перелік реформ стане базою для консультацій. Фото: Pexels

США передали Україні перелік пріоритетних реформ" для "інтеграції в Європу".

Раніше повідомлялося, що Білий дім надіслав список реформ для України, щоб продовжилась передача допомоги. Про це передає посольство США в Україні.

"У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені штати надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв'язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі. Цей перелік був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках нашої незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу – мети, яку Сполучені штати рішуче підтримують", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден-Зеленському: "Ви з нами застрягли надовго"

Метою зусиль є визначення пріоритетів і консолідація кроків з реформування разом з Україною і ключовими зацікавленими сторонами.

У посольстві нагадали слова президента США Джо Байдена під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Білому домі.

"Так само як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми також прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати", – сказав тоді Байден.

Минулого тижня Зеленський зустрівся у Вашингтоні із Байденом. Цього місяця стало відомо, що Байден призначив спеціального представника з питань економічного відновлення України.

Україна отримає від США більше артилерії, боєприпасів і протитанкової зброї, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «США передали Україні список реформ, від яких залежить допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі