пʼятниця, 22 вересня 2023 02:27

"Продуктивно і потужно" – Зеленський про переговори з Байденом

"Продуктивно і потужно" – Зеленський про переговори з Байденом
Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден провели переговори. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський охарактеризував переговори з президентом США Джо Байденом, як продуктивні й потужні.

Він наголосив на досягненні важливих результатів. Про це Зеленський сказав у підсумковому слові після перемовин у Білому домі, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США оголосили про новий пакет військової допомоги для України

"Ми досягли важливих результатів, ми погодилися працювати над низкою стратегічних рішень. По-друге, ми досягли нової домовленості щодо посилення оборонних спроможностей України", – заявив Зеленський.

Він подякував США за новий пакет оборонної підтримки України, який містить саме те, що потрібно українським військовим зараз.

Глава Української держави також повідомив про готовність Сполучених Штатів допомагати Україні з посиленням протиповітряної оборони, зокрема, в зимовий період.

Крім того, за його словами, під час зустрічі були обговорені певні кроки щодо розширення експорту зерна з України, а також досягнуто домовленості щодо продовження роботи над формулою миру.

США оголосили про надання Україні нової військової допомоги на $128 мільйонів, а також ще $197 мільйонів на озброєння та обладнання в рамках раніше дозволених вилучень із запасів Пентагону.

Пакет включає додаткові боєприпаси протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси та засоби протитанкової боротьби, а також касетні боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «"Продуктивно і потужно" – Зеленський про переговори з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі