вівторок, 07 червня 2016 17:59

Ще один кандидат у ЦВК викликав обурення

Ще один кандидат у ЦВК викликав обурення
5.ua

"Антикорупційна група РПР" просить Верховну Раду не призначати керівника апарату Міносвіти і науки Романа Гребу на посаду члена ЦВК через корупційний скандал.

Відповідне звернення "Антикорупційна група РПР" опублікувала на сайті "Реанімаційного пакету реформ".

"Греба був відповідальним за організацію конкурсу, що супроводжувався значними маніпуляціями. Саме під час відбору представників громадських організацій до складу конкурсної комісії з формування НАЗК. Його дії призвели до значної затримки з проведенням відбору. Це відклало майже на півроку формування нового антикорупційного органу, а також початок виконання ним його функцій, зокрема щодо запровадження електронного декларування та контролю за фінансуванням політичних партій", - йдеться у зверненні.

За словами групи, дії Греби спровокували міжнародний скандал. Конкурс розблокували лише після втручання міжнародної спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нова ЦВК стане менш фаховою, ніж попередня одіозна" - голова Комітету виборців

Нагадаємо, "Народний фронт" обурився щодо призначення членів ЦВК. У фракції переконують, що не висували кандидатуру викладача Києво-Могилянської академії Леонтія Шипілова до її складу.

Зараз ви читаєте новину «Ще один кандидат у ЦВК викликав обурення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі