пʼятниця, 06 серпня 2021 12:23

СБУ заблокувала автобус Нацкорпусу, який їхав до Києва

СБУ заблокувала автобус Нацкорпусу, який їхав до Києва
Близько 150 членів "Національного корпусу" зібралися під стінами Шевченківського суду. Фото: "Суспільне"

У ніч на 6 серпня автобуси Нацкорпусу, які їхали з Харкова до Києва на суд над затриманими активістами, упродовж 4 год заблокували бійці СБУ. Про це повідомили у штабі обласної організації "Національного корпусу", пише "Укрінформ".

"О 01:30 у Валках два автобуси з активістами, які їхали до Києва на суд над затриманими вчора в Харкові членами організації, заблокували озброєні бійці СБУ. Перевірка документів тривала чотири години, потім автобуси поїхали далі", - зазначили у штабі.

У пресслужбі СБУ в Харківській області ситуацію зможуть прокоментувати о 14:00 після вивчення обставин. У відомстві зазначили, що "є офіційна інформація, що 5-6 серпня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Харківській області проводить планові антитерористичні навчання на території Харківської області".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція, війна, тарифи й безробіття: чому Зеленський втрачає рейтинг

Приблизно 150 членів "Національного корпусу" зібралися під стінами Шевченківського суду, який має обирати запобіжний захід сімом затриманим учасникам організації. Їх підозрюють у вимаганні й участі у злочинній організації, повідомляє "Суспільне". За безпекою біля суду зараз спостерігають 150 правоохоронців. Засідання має розпочатися о 12:00, однак станом на 11:20 підозрюваних до суду не привезли. Адвокатів до зали також не пускають.

5 серпня за підозрою у вимаганні, протидії законній господарській діяльності, створенні й участі у злочинній організації на Харківщині затримали сімох людей з імовірними організаторами зокрема. Серед фігурантів є правоохоронці й учасники бойових дій. За даними правоохоронців, у схемі брали участь приюлизно 50 людей. У Нацкорпусі обшуки в харківському осередку організації назвали "політичним переслідуванням".

Зараз ви читаєте новину «СБУ заблокувала автобус Нацкорпусу, який їхав до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі