понеділок, 29 липня 2013 10:26

Рибак назвав дві умови, які Україні лишилося виконати, щоб підписати угоду з ЄС

Рибак назвав дві умови, які Україні лишилося виконати, щоб підписати угоду з ЄС
Володимир Рибак. Фото: partyofregions.ua

Спікер українського парламенту Володимир Рибак вважає, що для підписання угоди про асоціацію з ЄС українській стороні треба тільки прийняти закони про прокуратуру и щодо особливостей довиборів в парламент по мажоритарних округах.

Про перспективи підписання угоди про асоціацію з ЄС спікер парламенту Рибак заявив в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє "Комерсант".

"Після багатьох переговорів, які були, у мене немає сумнівів, що ми виконаємо свої зобов'язання, і в кінці листопада буде підписано угоду між Україною та Європейським союзом", - заявив спікер.

На думку Рибака, для досягнення успіху залишилося виконати дві умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Угоди про асоціацію отримаємо Януковича на другий термін - Портніков

"Два головних питання, які ми повинні опрацювати у вересні, максимум ще в жовтні - це закон про прокуратуру, він підготовлений, направляємо його зараз до Венеціанської комісії. І друге питання - нам необхідно ще попрацювати над законодавчою базою виборів. Щоб не було такого, як в п'яти проблемних округах, де не визначили результати голосування".

Відповідно до заяв Рибака, це і є повний перелік завдань, які стоять перед українською владою.

Тим часом, як повідомляє видання, офіційні представники ЄС раніше неодноразово заявляли, що список вимог набагато ширший. Серед усього Києву необхідно знайти рішення проблеми виборчого правосуддя, символом якого в ЄС вважають ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Рибак назвав дві умови, які Україні лишилося виконати, щоб підписати угоду з ЄС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі