пʼятниця, 29 жовтня 2021 12:53

"Ракети на Москву": Арестович заговорив про диверсії у РФ і пояснив свою заяву

"Ракети на Москву": Арестович заговорив про диверсії у РФ і пояснив свою заяву
Арестович пояснив, що в його заяві "ракети на Москву" не йдеться про вбивства мирних громадян РФ. Фото: скріншот з відео

Україна поки що не має ракет, які б могли дістати до Москви. Якби такі були, тоді б про це знали й розповідали усі.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, пояснюючи свою заяву про "ракети на Москву".

"Є проєкти ракетних комплексів "Сапсан", "Гром-1" і "Гром-2", які в теорії мають досягати дальності більш як 500 км залежно від конструкції. Але щоб вони стали на озброєння, треба не менш як п'ять-сім років наполегливої праці", - сказав Арестович.

Додав, що його слова про "ракети на Москву" перекрутили й вирвали з контексту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські найманці на Донбасі вбили Віктора Рачугіна

"Я сказав, що якщо Путін так поводитиметься далі, то колись і українські ракети спрямують на Москву. Це лише попередження, що будь-які дії мають свої наслідки. РФ вісім років поспіль розповідає, як вона нас поверне у "кам'яний вік", розбомбить, зітре у пил. І коли ми один раз на мільйон їх заяв сказали, що такі дії мають наслідки, вони там переполошилися на всіх федеральних каналах", - пояснив Арестович.

Він також прокоментував можливість диверсій у Росії та в окупованому Криму. За його словами, про це можна буде говорити лише за умови повномасштабної війни.

"Теракти від диверсій відрізняються тим, що диверсія - це військова дія, а теракт - це міжнародний злочин. Ми не збираємося вбивати мирних російських громадян. І ракети, спрямовані на Москву - це ж не на жилі квартали Москви, якщо вони колись будуть спрямовані", - зазначив Арестович.

Раніше Олексій Арестович заявив, що президент країни-агресора Росії Володимир Путін дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву в найближчому майбутньому. Наші ракети оперативно-тактичного рівня зможуть діставати до Москви. Це будуть паритетні дії у відповідь на дії Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Ракети на Москву": Арестович заговорив про диверсії у РФ і пояснив свою заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі