понеділок, 25 жовтня 2021 11:55

"Наші ракети зможуть дістати до Москви" - Арестович попередив Путіна

"Наші ракети зможуть дістати до Москви" - Арестович попередив  Путіна
Північноатлантичний альянс присутній на території України, попри відсутність формального вступу в НАТО. Фото: Андрій Кримський, УНІАН

Попри відсутність формального вступу в НАТО, Північноатлантичний альянс присутній на території України.

Про це заявив речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

"Військовослужбовці сил НАТО перебувають на території України в межах навчальних місій. Ми проводимо спільні навчання. Тільки на цей рік їх запланували 25. І НАТО давно присутня на території України", - сказав Арестович в ефірі телеканалу "Дом".

У настільки активному просуванні НАТО в Україні винен Кремль, що окупував 2014 року українські території та продовжує агресію проти України.

"Всередині України була тривала дискусія - треба нам вступати в НАТО чи ні. З урахуванням того, що до 2014 року не було військової небезпеки. І своїми діями Кремль прибрав цю дискусію та отримав те саме наближення НАТО до кордонів Росії, якого вони так бояться. Тепер "злого НАТО" в Україні дуже багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг зробив заяву щодо вступу України в НАТО

Але Кремль не розуміє ще найголовнішого. Щойно Україна вступить до НАТО, кожен український солдат стане солдатом НАТО. А це зовсім інша історія", - сказав спікер української делегації в ТКГ.

Тому найкращий вихід для РФ - піти на мирне врегулювання ситуації, вивести свої війська з Донбасу і Криму, виплатити репарації Україні за період окупації, зазначив Арестович.

"І ось тоді виникне підстава для відновлення нормальних відносин. І, можливо, можна буде серйозно обговорити питання загроз своїй безпеці, які Російська Федерація бачить у можливому вступі України до НАТО. Тоді ми можемо говорити, як нормальні країни. Зараз ми не можемо говорити, як нормальні країни, тому що ми - військові противники", - наголосив Арестович.

Побоювання президента РФ Володимира Путіна, що в Україні побудують бази НАТО під виглядом навчальних центрів і націлять ракети на Москву Арестович прокоментував так:

"Путін дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву у найближчому майбутньому з однієї простої причини: ми працюємо над ракетною програмою. І наші ракети оперативно-тактичного рівня зможуть діставати до Москви. Це паритетні дії у відповідь на дії Росії. Якби не було цієї агресії, ніколи б українські ракети ні на яку Москву не були б спрямовані".

Москва не може перешкодити зближенню України й НАТО, визнав прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Однак РФ має надію мінімізувати наслідки цього процесу для себе.

Зараз ви читаєте новину «"Наші ракети зможуть дістати до Москви" - Арестович попередив Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі