середа, 19 жовтня 2022 23:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент озвучив статистику збитих "шахедів"
3

Іран постачає Росії безпілотниками Shahed-136.
Фото: armyinform.com.ua
Росіяни їх маркують як "Герань-2".
Уламок одного з дронів-камікадзе, яким росіяни атакували Київ.

Протягом місяця українські захисники збили 233 іранських безпілотників "шахедів", які використовують російські окупанти, і десятки ракет.

Лише за сьогодні і лише на Київському напрямку знищено 10 іранських дронів. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Іще 11 "шахедів" збито завдяки воїнам повітряного командування "Південь". Дякую, хлопці, за чудову роботу! Є результати і на інших напрямках", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна попросила в Ізраїлю ППО – ЗМІ

Зеленський повідомив про пошкодження критичної інфраструктури.

"Цієї доби три енергетичні обʼєкти були знищені ворогом", – заявив.

Влада зробить все можливе, щоб відновити нормальні енергетичні можливості країни, сказав президент.

"Але для цього потрібен час і наші з вами спільні зусилля. Завтра – іще більше, ніж раніше. Будуть розʼяснення і від керівників обласних адміністрацій, і від урядовців, але загалом потрібно вже із сьомої ранку завтрашнього дня особливо свідомо ставитися до споживання електрики", – звернувся Зеленський.

Закликав громадян не вмикати зайву електротехніку.

"Обмежуйте споживання електрики тією технікою, яка потребує багато енергії. Завтра дуже важливо, щоб споживання було максимально свідомим. Тоді й графіки стабілізаційних відключень будуть коротшими", – пояснив.

18 жовтиня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вніс на розгляд президенту розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Проти компаній та урядів, які співпрацюють з Іраном у розробці дронів-камікадзе, будуть санкції, сказали у Держдепі США.

Сьогодні посли країн-членів Європейського Союзу схвалили санкції щодо Ірану за його участь в російській агресії проти України. Під санкції потрапила Shahed Aviation Industries – компанія, яка розробляє "шахед".

Зараз ви читаєте новину «Президент озвучив статистику збитих "шахедів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі