середа, 19 жовтня 2022 22:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна попросила в Ізраїлю ППО – ЗМІ
6

Iron Beam – ізраїльська система протиповітряної оборони зі зброєю спрямованої енергії.
Фото: Israel Defense Ministry
ЗРК Barak-8 – система протиповітряної і протиракетної оборони.
MIM-104 Patriot – американський зенітний ракетний комплекс.
Ізраїль має систему протиповітряної оборони "Залізний купол" (Iron Dome). Вона здатна перехоплювати й знищувати тактичні некеровані ракети й артилерійські снаряди.
"Праща Давида" (David's Sling) – система для перехоплення ракет і крилатих ракет середньої-великої дальності, випущених в діапазонах від 40 до 300 км, а також тактично-балістичних ракет.

Посольство України в Ізраїлі направило уряду країни запит на отримання систем протиповітряної оборони.

Офіційні особи Ізраїлю підтвердили одержання листа від України. Про це повідомило видання Axios із посиланням на копію листа.

У листі йдеться про те, що Росія перейшла до нового методу атак проти України з використанням безпілотників іранського виробництва проти міст та цивільної інфраструктури. Також нагадують інформацію ЗМІ про постачання Іраном Росії ракет Fateh і Zolfagar.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС схвалили санкції проти Ірану – ЗМІ

Серед бажаного для України озброєння в листі перелічують системи Iron Beam, Barak-8, Patriot, Iron Dome, David's Sling, Arrow Interceptor.

Також Ізраїль просять про підтримку у підготовці українських військових.

Iron Beam – ізраїльська система протиповітряної оборони зі зброєю спрямованої енергії. Призначена для знищення ракет малої дальності, артилерії і мінометів. Має радіус дії до 7 км. Може також перехоплювати безпілотні літальні апарати.

Система знаходиться на стадії випробувань.

ЗРК Barak-8 – система протиповітряної і протиракетної оборони дальнього радіусу дії.

Комплекс також відомий як LR-SAM або MR-SAM і призначений для захисту наземних і морських об'єктів від будь-якого типу повітряної загрози, зокрема літаків, вертольотів, протикорабельних ракет і безпілотників, а також для знищення балістичних і крилатих ракет.

MIM-104 Patriot – американський зенітний ракетний комплекс. Максимальна дальність перехоплення цілі – 80 км. Максимальна висота перехоплення цілі – 24 км.

Ізраїль має систему протиповітряної оборони "Залізний купол" (Iron Dome). Вона здатна перехоплювати й знищувати тактичні некеровані ракети й артилерійські снаряди. Система може знищувати безпілотники.

"Праща Давида" (David's Sling) – система для перехоплення ракет і крилатих ракет середньої-великої дальності, випущених в діапазонах від 40 до 300 км, а також тактично-балістичних ракет.

Arrow – система протиракетної оборони. Здатна перехоплювати балістичні ракети ще під час їхнього польоту у космічному просторі.

16 жовтня міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні зброю.

18 жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна попросить Ізраїль невідкладно допомогти системами протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Україна попросила в Ізраїлю ППО – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі