вівторок, 19 грудня 2023 06:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні

Президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні
Президент Чехії анонсує значні зрушення у війні РФ проти України. Фото: eastnews.ua

У 2024 році в повномасштабній війні Росії проти України відбудуться значні зрушення.

Це буде пов'язано із виборами в РФ і Сполучених Штатах Америки, заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю для Seznam Zpravy.

"Нам належить багато чого зробити, тому що розвиток конфлікту в Україні показує, що в наступному році ми, швидше за все, побачимо значні зрушення. Поки що все вказує на те, що це буде не в кращому сенсі. Виникне нова ситуація, з якою нам доведеться мати справу", - сказав він.

Чеський лідер зазначив, що президентські вибори у Росії пройдуть без особливих сюрпризів і "переможе" диктатор Володимир Путін. Водночас у США результат не такий однозначний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбана назвали троянським конем Російської Федерації

"Очікування виборів також призведе до певних змін на полі бою. Адже Путін абсолютно ясно дав зрозуміти, що ні про які мирні переговори не може йтися доти, допоки не стане ясний результат виборів у США", - додав Павел.

Путін сподівається на перемогу Дональда Трампа на виборах у Сполучених Штатах, тому що із ним можна буде порозумітися незалежно від того, що думає Україна або решта Європи.

"Путін хоче компромісу, який поверне Росії статус ключового гравця, а іншим доведеться із цим змиритися. Звичайно, така ситуація нам не вигідна", - наголосив президент Чехії.

Україна має отримати всю необхідну допомогу від партнерів і союзників. Російська загроза існує не лише для України, а й для країн-членів НАТО, заявив голова Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Зараз ви читаєте новину «Президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі